Jdi na obsah Jdi na menu
 

Ohleduplné čištění :)

24. 10. 2012

 

PRO KAŽDÉ MÍSTO POŽÍVEJTE VHODNÉ NÁČINÍ A KOREKTNÍ TECHNIKU. TYPY ČISTÍCÍCH POMŮCEK JSOU SEŘAZENY OD NEJHRUBŠÍCH PO NEJJEMNĚJŠÍ.

pomůcka oblast těla technika použití komentář
Kovové hřbílko

Přímo na koně by senemělo nikdy používat.

Přejeďte kartáčem na bahno přes kovové hřbílko, tím kartáč vyčistíte. Nechte si ho pouze na čištění kartáčů, ne koní - ostré kovové zuby by koňskou kůži mohly snadno poškrábat.
Trimovací pilka Hodně osvalené části těla(krk, ramena, záď). Dlouhé tahy s malým nebo středním tlakem. Použijte ji na odstranění dlouhé a husté zimní srsti. Ostré zoubky můžou poškrábat kůži a vytvořit místo pro případný vstup infekce.
Stěrka na vodu Hodně osvalené části těla. Dlouhé tahy s malým nebo středním tlakem. Použijte ji na odstranění vody po koupeli nebo potu po těžké práci.
Gumové hřbílko Hodně osvaloené části těla. Střední tlak a kruhové pohyby, které nadzvednou srst a uvolní z ní špínu. Vyberte si pružné kovové hřbílko, co se přizpůsobí tvaru koňského těla a vaší ruce. Vyhněte se tvrdým plastovým hřbílkům.
Hustý kartáč na bláto Hodně osvalené části těla. Krátké kmitavé pohyby odhazující nečistoty pryč ze srsti. Je jedno, jestli používáte kartáč přírodní nebo syntetický, pokud nejsou konce štětin ostré.
Střední kartáč Žebra, horní část nohou. Dlouhé tahy odstraňující poslední částečky prachu a uhlazující srst. Můžete ho použít také na česání hřívy a ocasu.
Měkké gumové hřbílko Obličejová část hlavy, spodní část nouhou, břicho slabiny. Lehký, ale stálý tlak, kruhové pohyby. Toto jemné gumové hřbílko s maličkými ,,prstíky'' použijte vždy, když čistíte kůži s kostěným podkladem.
Měkký kartáč na tělo Obličejová část hlavy, spodní část nohou, břich, slabiny. Jemné tahy. Uklidňující kartáč pro dokončení čištění a pro citlivé oblasti.
Hadr nebo houba Obličejová část hlavy, prostor pod ocasem, vemínko a předkožkový vak. Navlhčit a potom pomalu setřít. Žádné drbání! Teplá voda je pro koně příjemnější a zároveň tak bude špína lépe pouštět.
Ruka Obličejová část hlavy, uši, žuchvy, spodní část končetin. Masírujte, nebo pomalu přejíždějte. Rukama vytlačte vodu ze spodní část nohou. Čistící rukavice s výstupky použijte na čištění obličejové části hlavy a okolí očí.

kone.jpg(Terez...)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář